banner01

banner02

banner03

banner04

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Η φθορά που προκαλεί ο χρόνος στον ανθρώπινο οργανισμό και ειδικότερα στο δέρμα που είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, είναι μία εντελώς φυσιολογική διαδικασία. Δημιουργεί όμως δυσάρεστες συναισθηματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις και έτσι σχεδόν κανείς δεν συμφιλιώνεται ποτέ απόλυτα μαζί της. Ευτυχώς όμως, σήμερα, χάρη στη πρόοδο της βιοτεχνολογίας στον τομέα της αισθητικής ιατρικής, μπορούμε πλέον να μειώσουμε, ακόμα και να εξαφανίσουμε, τα σημάδια του χρόνου.

Το δέρμα είναι γενετικά προορισμένο να γεράσει, αφού στα γονίδιά μας είναι καταγεγραμμένη η γήρανση. Με την πάροδο του χρόνου τα δερματικά κύτταρα ανανεώνονται όλο και λιγότερο και φθείρονται. Παράλληλα, ο λιπώδης ιστός που υποστηρίζει την επιδερμίδα μειώνεται, ενώ ταυτόχρονα χάνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας, καθώς μειώνονται οι ίνες της ελαστίνης και του κολλαγόνου, προκαλώντας τη γνωστή, αντιαισθητική χαλάρωση. Υπάρχουν όμως και οι εξωγενείς παράγοντες γήρανσης που συμβάλλουν σημαντικά στην εμφάνιση ρυτίδων και στην απώλεια λάμψης της επιδερμίδας, όπως η κακή διατροφή, το στρες, το κάπνισμα, η ηλιακή ακτινοβολία, η τοξικότητα των ελευθέρων ριζών και η ελλιπής τοπική φροντίδα του δέρματος.

Ο ρόλος του πλαστικού χειρουργού είναι διπλός, δηλαδή επεμβαίνει στην πρόληψη και στην αποτελεσματική θεραπεία των βλαβών του δέρματος. Ειδικότερα χρησιμοποιώντας κατάλληλες μεθόδους, είτε προλαμβάνει τις βλάβες που προκαλεί ο χρόνος στο δέρμα ή και γενικότερα στους μαλακούς ιστούς του σώματος, είτε βελτιώνει, συνήθως με επεμβατικές μεθόδους, την εικόνα του ατόμου, αν το ίδιο το άτομο έχει κάποια υποκειμενική ενόχληση από κάποια ατέλεια ή βλάβη που θέλει να διορθώσει στον εαυτό του.

Σε νεαρότερες ηλικίες οι αισθητικές θεραπείες είναι πιο ήπιες, δρουν κυρίως προληπτικά και συνήθως δεν χρειάζονται επέμβαση, όπως η χρήση συνταγογραφημένων ειδικών φαρμακευτικών ουσιών π.χ. αντιοξειδωτικά συστατικά, λευκαντικούς παράγοντες, ομοτοξικολογικές ή άλλες δραστικές ουσίες. Στη δεύτερη βαθμίδα περιλαμβάνονται τα διάφορα πίλινγκς είτε με τη μορφή πυκνής συγκέντρωσης οξέων φρούτων είτε ενέσιμες θεραπείες (συνθετικών κολλαγόνων ή διαδερμικής μεσοθεραπείας) είτε τέλος με εξειδικευμένα Lasers, που βοηθούν πολύ στις ουλές ακμής, στις λεπτές ρυτίδες, στις δυσχρωμίες και στις ευρυαγγείες.

Μετά τα 40, συνήθως απαιτούνται περισσότερο επεμβατικές θεραπευτικές μέθοδοι όπως η εξάλειψη των ρυτίδων και των άλλων ατελειών του δέρματος με σύγχρονα εξελιγμένης τεχνολογίας Lasers. Η χαλάρωση αντιμετωπίζεται με συνδυαστικές μη επεμβατικές συνήθως θεραπείες όπως ο συνδυασμός μονοπολικής ραδιοσυχνότητας ή και υπέρυθρης τεχνολογίας φωτός. Οι επεμβατικές θεραπείες αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα ρυτίδων και χαλάρωσης. Απαιτούν χειρουργική επέμβαση είτε υπό τοπική ή γενική αναισθησία. Αυτές οι επεμβάσεις απαιτούν ειδικά οργανωμένο χειρουργείο κλινικής ή νοσοκομείου. Τέτοιες επεμβάσεις είναι η βλεφαροπλαστική και οι διάφορες χειρουργικές τεχνικές λίφτινγκ.

Ρωτήστε το γιατρό!

Επιθυμείτε να κλείσετε ραντεβού ή να υποβάλετε κάποιο ερώτημα στο γιατρό; Παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο, ώστε να συμπληρώσετε την απαραίτητη φόρμα επικοινωνίας.

 

Συμπλήρωση φόρμας