banner01

banner02

banner03

banner04

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Τι ακριβώς είναι η τεχνική "Thread Rejuvenation" (Ανάπλαση & Ανόρθωση με νήματα);

Η χαλάρωση αποτελεί το κατ'εξοχήν σημάδι της γήρανσης του δέρματος και οφείλεται στην ατροφία και μείωση του όγκου του υποδόριου ιστού σε συνδυασμό με την ελάττωση του κολλαγόνου στο κυρίως δέρμα. Ανάλογα με τη βαρύτητά της, αντιμετωπίζεται από τη σύγχρονη κοσμετική ιατρική, τόσο με μη επεμβατικές, όσο και με επεμβατικές (χειρουργικές) μεθόδους.

Το Thread Rejuvenation είναι η επαναστατική, μη χειρουργική μέθοδος ανόρθωσης προσώπου, λαιμού και σώματος μέσω τοποθέτησης λεπτών, 100% βιοδιασπώμενων απορροφήσιμων νημάτων με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων βελόνων. Δεν πρόκειται για αμιγώς καινούργια τεχνική - ωστόσο η εξέλιξη της τεχνολογίας νημάτων έχει καταστήσει το Thread Rejuvenation μία πολύ απλή, ασφαλή και αποτελεσματική διαδικασία.

 

Νήματα Ανάπλασης                                  Νήματα Ανόρθωσης

Νήματα Ανάπλασης           Νήματα Ανόρθωσης

 

Πως δρουν τα νήματα;

Τα νέας γενιάς νήματα αποτελούνται από 100% βιο-διασπώμενο, απορροφήσιμο υλικό, σαν αυτό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των απορροφήσιμων ραμμάτων. Κατόπιν της εισαγωγής τους, μέσα σε 120-180 ημέρες, τα νήματα απορροφώνται από τον οργανισμό. Καθώς όμως διεγείρουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης γύρω τους, το αποτέλεσμα της ανόρθωσης διαρκεί από 1 έως 1,5 χρόνο, πολύ περισσότερο από τη διάρκεια ζωής των ίδιων των νημάτων. Άρα, η ανόρθωση δεν πραγματοποιείται μηχανικά μέσω του "τραβήγματος" του δέρματος με τη βοήθεια των νημάτων, αλλά κυρίως μέσω της διέγερσης της φυσικής διαδικασίας ανάπλασης (εκμετάλλευση της επουλωτικής ιδιότητας του δέρματος μετά από μηχανικό τραυματισμό). Υπάρχουν ωστόσο και πιο περίπλοκοι τύποι νημάτων, είτε με ακίδες, είτε με ειδικούς κώνους για αγκίστρωση και πρόσφυση στο δέρμα με σκοπό και το μηχανικό τράβηγμα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Αμέσως μετά την εφαρμογή παρατηρείται άμεση και εντυπωσιακή αλλαγή, ενώ για το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να περάσουν 2-3 μήνες. Η διάρκεια του τελικού αυτού αποτελέσματος είναι περίπου 18 μήνες.

Υπάρχουν Παρενέργειες;

Η πλήρης απορρόφηση και αφομοίωση των νημάτων, καθώς και η άσηπτη διαδικασία τοποθέτησής τους, διασφαλίζει απόλυτα από την πρόκληση ανεπιθύμητων παρενεργειών (π.χ. κοκκιωμάτων) και εξαλείφει την πιθανότητα μόλυνσης. Ενδέχεται να προκύψουν μικροεκχυμώσεις κατά την τοποθέτηση, οι οποίες υποχωρούν πλήρως 7-10 ημερών και καλύπτονται με μακιγιάζ. Δεν υπάρχει αίσθηση τραβήγματος ή αίσθηση ξένου υλικού στο δέρμα.

Για ποιες περιοχές προσώπου και σώματος ενδείκνυται η τεχνική Thread Rejuvenation;

Το Thread Rejuvenation αποτελεί ιδανική θεραπεία για τη διόρθωση της χαλάρωσης του περιγράμματος του προσώπου, των ρινοπορειακών πτυχών, του λαιμού, της κοιλιάς, των βραχιόνων, την ανόρθωση των ζυγωματικών, των βλεφάρων, των οφρύων, των γλουτών. Η διόρθωση και ανόρθωση πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση όγκων, όπως στα υαλουρονικά εμφυτεύματα και επιπλέον, η χρήση των νημάτων είναι δυνατή σε περιοχές του σώματος, όπου τα υαλουρονικά δεν έχουν θέση και η χαλάρωση έως τώρα ήταν διορθώσιμη μόνο χειρουργικά (π.χ. λαιμός). Στο σώμα ωστόσο, απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός θεραπειών, γιατί η χαλάρωση που καλούμαστε να διορθώσουμε είναι μεγαλύτερης έκτασης.

Μπορώ να συνδυάσω τα νήματα με άλλες αισθητικές θεραπείες;

Τα νήματα μπορούν να συνδυαστούν άριστα με άλλες αισθητικές θεραπείες, τις οποίες θα συστήσει ο γιατρός σας για τελειότερα αποτελέσματα (π.χ. με ενέσιμα υαλουρονικά). Ιδανικά τα νήματα συνδυάζονται με ρόλερ μεσοθεραπείας, ώστε να προσδίδεται λάμψη στην επιδερμίδα και να ενισχύεται η κολλαγονογένεση.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ νημάτων ανάπλασης & νημάτων ανόρθωσης;

Στην αναδόμηση δημιουργείται ένα πυκνό πλέγμα νημάτων γύρω από το οποίο θα παραχθεί νέο κολλαγόνο, εδώ το πλέγμα από νήματα κάτω από το δέρμα στηρίζει το πρόσωπο. Στην ανόρθωση, το νήμα έχει ακίδες (αγκιστράκια) και τραβά την περιοχή προς τα πάνω. Οι μικροσκοπικές ακίδες σε κάθε νήμα ανοίγουν σαν ομπρέλα δημιουργώντας μία στηρικτική δομή, που μαλακά ανασηκώνει τις χαλαρωμένες περιοχές στο πρόσωπο.

Το Thread Rejuvenation εφαρμόζεται στο ιατρείο, γρήγορα, ανώδυνα, με ασφάλεια, χωρίς επιπλοκές, με άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το Thread Rejuvenation προσφέρει μοναδικές δυνατότητες στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος.

Πως τοποθετούνται τα νήματα;

Η εξαιρετικά απλή και ασφαλής διαδικασία τοποθέτησης των νημάτων πραγματοποιείται στο ιατρείο με απλή τοπική αναισθησία (με χρήση αναισθητικής κρέμας) χωρίς χειρουργικές τομές και ράμματα. Οι βελόνες, μέσω των οποίων γίνεται η τοποθέτηση των νημάτων είναι ειδικά σχεδιασμένες για εύκολη και ανώδυνη διείσδυση και αφαιρούνται αμέσως με μία κίνηση, αφήνοντας το νήμα στη θέση που τοποθετήθηκε (στο κατώτερο στρώμα του χορίου). Αμέσως μετά την εφαρμογή μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Για τους πιο περίπλοκους τύπους νημάτων ανόρθωσης (με ακίδες ή ειδικούς κώνους για αγκίστρωση και πρόσφυση στο δέρμα με σκοπό και το μηχανικό τράβηγμα) απαιτείται ενέσιμη αναισθησία και πιο απαιτητική διαδικασία τοποθέτησης.

 

Ρωτήστε το γιατρό!

Επιθυμείτε να κλείσετε ραντεβού ή να υποβάλετε κάποιο ερώτημα στο γιατρό; Παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο, ώστε να συμπληρώσετε την απαραίτητη φόρμα επικοινωνίας.

 

Συμπλήρωση φόρμας