banner01

banner02

banner03

banner04

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Η ομοτοξικολογία βρίσκεται στα όρια ανάμεσα στην ομοιοπαθητική και την κλασσική ιατρική. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στην ομοτοξικολογία είναι συνδυασμοί μεμονωμένων σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται στην κλασσική ομοιοπαθητική, ωστόσο, ο τρόπος επιλογής των σκευασμάτων δεν έχει καμία σχέση με αυτόν της κλασσικής ομοιοπαθητικής, αλλά βασίζεται στη διάγνωση όπως γίνεται από την κλασσική ιατρική ή βασισμένη σε ένα ή περισσότερα συμπτώματα.

ΟμοτοξικολογίαΗ θεραπεία γίνεται με σκοπό την αποκατάσταση της γενικής ευεξίας του οργανισμού. Ο ανθρώπινος οργανισμός παίρνει μια πληροφορία που περιλαμβάνεται στο σκεύασμα, και αυτή η πληροφορία ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας. Η ομοτοξικολογία ως θεραπευτική μέθοδος έχει αποτελέσματα και εκεί που οι ρυθμιστικοί μηχανισμοί είναι εξαντλημένοι.

Χρόνιες επιβαρυντικές καταστάσεις κατά τις οποίες οι τοξίνες δεν έχουν αποβληθεί από τον οργανισμό, είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε μπλοκάρισμα των ρυθμιστικών μηχανισμών του οργανισμού, γι' αυτό πρέπει να εξουδετερωθούν για να αποκατασταθούν οι λειτουργίες του.

Τέτοιες καταστάσεις είναι:

φλεγμονές (π.χ. χαλασμένα δόντια, παραρινοκολπίτιδες)

διαταραγμένες περιοχές (π.χ. ακτινοβολία)

διαταραχή της εντερικής χλωρίδας

παρουσία δηλητηριωδών ουσιών (βαρέων μετάλλων)

υπολειμματικές καταστάσεις που προκλήθηκαν από παρενέργειες φαρμάκων (π.χ. κορτιζόνη, κυτταροστατικά, αντιιβιοτικά)

ψυχική δυσφορία

 

Η θεραπευτική αυτή μέθοδος είναι επίσης αποτελεσματική σε ασθένειες της σύγχρονης εποχής, όπως οι αλλεργίες από τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Είναι αποτελεσματική επίσης και σε οξείες καταστάσεις, επειδή τα σκευάσματα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε δόσεις κρίσης. Τα σκευάσματα αυτά, δεν έχουν αντενδείξεις και παρενέργειες, λόγω των χαμηλών δυναμοποιήσεων που περιέχουν.

Ρωτήστε το γιατρό!

Επιθυμείτε να κλείσετε ραντεβού ή να υποβάλετε κάποιο ερώτημα στο γιατρό; Παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο, ώστε να συμπληρώσετε την απαραίτητη φόρμα επικοινωνίας.

 

Συμπλήρωση φόρμας