banner01

banner02

banner03

banner04

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Η φθορά που δημιουργείται στο ανθρώπινο δέρμα με την πάροδο του χρόνου αλλά και από την επίδραση των καθημερινών μας συνηθειών, το κάπνισμα είναι πλέον γεγονός. Όμως, σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της αισθητικής ιατρικής μας δίνετε η δυνατότητα να μειώσουμε ή και να εξαφανίσουμε τα σημάδια του χρόνου από το δέρμα μας χρησιμοποιώντας μια σειρά από μεθόδους, θεραπείες και τεχνικές για την ανάπλαση και αναζωογόνηση του δέρματος ανάλογα με την ηλικία, αλλά και την περιοχή προβλήματος. Οι θεραπείες που εφαρμόζονται διακρίνονται σε ελάχιστα επεμβατικές αισθητικές θεραπείες, σε ενδιάμεσες θεραπείες καθώς και σε επεμβατικές θεραπείες.

  

Ελάχιστα Επεμβατικές Αισθητικές Θεραπείες

  Πίλινγκ (Peeling):

Με τα χημικά peelings μικρού ή μεσαίου βάθους, επιτυγχάνεται απολέπιση των επιφανειακών στιβάδων της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα την βελτίωση της υφής και της εμφάνισης του δέρματος. Η θεραπεία peeling μπορεί να γίνεται μια φορά την εβδομάδα (1-3 συνεδρίες ανάλογα με τη βαρύτητα του δερματικού προβλήματος), προκειμένου να επιτευχτεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  Laser:

Τα lasers αποτελούν μια σχετικά πρόσφατη θεραπευτική μέθοδος με προηγμένη και συνεχώς βελτιούμενη τεχνολογία, για την αντιμετώπιση του γερασμένου δέρματος του προσώπου, των ρυτίδων και άλλων προβλημάτων του δέρματος και των ουλών χωρίς να δρα βλαπτικά ή να αφήνει το παραμικρό ίχνος η ανωμαλία από την θεραπεία, όταν βέβαια αυτές οι θεραπείες γίνονται από άρτια εκπαιδευμένους και έμπειρους με αυτές τις θεραπείες ιατρούς. Στόχος είναι η διέγερση και αύξηση της παραγωγής ενδογενούς κολλαγόνου, το οποίο γεμίζει τις ρυτίδες από μέσα απαλύνει σημάδια ή άλλες ατέλειες .Σε ορισμένους ασθενείς τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία, τα οποία είναι δυνατό να διαρκέσουν 2 έως 3 χρόνια. Οι εφαρμοζόμενες θεραπείες με διαφορετικά είδη Laser όπως Fractional CO2 , Microfractional, Erbium:Glass, Nd:YAG long, short και Q-switched Pulse, Alexandrite LongPulse, στοχεύουν σε αποτελεσματικές θεραπείες για την Ανάπλαση - Σύσφιξη - Αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου αλλά και του σώματος, την εξάλειψη ευρυαγγειών – αιμαγγειωμάτων - ραγάδων - βλαβών από την υπέρμετρη έκθεση στις βλαπτικές συνέπειες του ηλίου και του περιβάλλοντος και τατουάζ καθώς και τον αποτελεσματικό έλεγχο του δύσκολου προβλήματος της ορμονικής υπερτρίχωσης.

  Υπέρυθρη τεχνολογία φωτός:

Επιτυγχάνεται αποκατάσταση της χαλάρωσης σε περιοχές του σώματος όπως το πρόσωπο, ο λαιμός και η περιοχή κάτω από τους βραχίονες. Η υπέρυθρη τεχνολογία φωτός επιτίθεται στη χαλάρωση μέσω της παραγωγής θερμότητας σε βάθος του δέρματος.

  Τεχνολογία Θερμικής Ραδιοσυχνότητας (Μονοπολική – Διπολική):

Η τεχνολογία αυτή παρέχει ενέργεια σε ελεγχόμενο βάθος στους ιστούς, προκαλώντας ογκομετρική θέρμανση. Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους καθώς και η απώλεια πόντων σε γλουτούς, μηρούς αλλά και άλλες προβληματικές περιοχές. Η ογκομετρική θέρμανση χρησιμοποιείται για τη σμίλευση της σιλουέτας αλλά και την τοπική σύσφιξη σε σημαντικό βαθμό.

  Κλασματική σπηλαίωση με υπερήχους για αναίμακτη λιποαναρρόφηση (fractional cavitation ultrasound):

Η Κλασματική σπηλαίωση (fractional cavitation) αποτελεί ένα πολύ μεγάλο άλμα στην εξέλιξη των θεραπειών με υπερήχους χαμηλής συχνότητας. Με την εφαρμογή των υπερήχων στο λιπώδη ιστό και επιτυγχάνεται ικανοποιητικού βαθμού λιπόλυση με μεγαλύτερη ακρίβεια και έλεγχο συνδυάζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα με τη μέγιστη ασφάλεια. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος απαιτείται ένας συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών.

 

Ενδιάμεσες Θεραπείες και Τεχνικές Βελτίωσης Ρυτίδων

  Botox:

Πρόκειται για μια απλή τεχνική κατά την οποία εφαρμόζεται μια ειδική ουσία σε ενέσιμη μορφή. Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται χαλάρωση των μυών που προκαλούν ανεπιθύμητες συσπάσεις και κατά συνέπεια ρυτίδες. Μετά τη θεραπεία, το υπερκείμενο δέρμα παραμένει λείο χωρίς ρυτίδες ενώ οι μη θεραπευμένοι μυς, συσπώνται φυσιολογικά ώστε να επιτρέπουν τη φυσική έκφραση του προσώπου. Το Botox, έχει άριστα αποτελέσματα ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο αλλά και γύρω από τα μάτια, στο λεγόμενο πόδι της χήνας.

 Υαλουρονικό οξύ:

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που περιέχεται φυσιολογικά στο δέρμα μας, αλλά εκφυλίζεται με την πάροδο του χρόνου. Αντικαθίσταται με ενέσιμο εμφύτευμα στο ιατρείο, με αποτελέσματα άμεσα και πολύ φυσικά. Συμβάλλει στην βελτίωση των ρυτίδων έκφρασης, των ρυτίδων του μεσοφρύου αλλά και η αποκατάσταση του όγκου των ιστών που έχει χαθεί, κυρίως σε περιοχές του προσώπου όπως τα ζυγωματικά, το πηγούνι και τα χείλη.

  Μεσοθεραπεία:

Πρόκειται για την εφαρμογή ενέσιμων ουσιών, όπως: βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ, συνένζυμα και αυξητικοί παράγοντες, στο μεσόδερμα, δηλαδή στο συνδετικό ιστό κάτω από την επιδερμίδα. Αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας, είναι η χαρακτηριστική λάμψη και ο όγκος που αποκτά το πρόσωπο, καθώς ενυδατώνεται με αποτέλεσμα να γίνεται πιο λείο.

  Έγχυση Λίπους:

Πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία με λιποκύτταρα του ίδιου του ασθενούς.

 

Επεμβατικές θεραπείες

  Βλεφαροπλαστική:

Η βλεφαροπλαστική είναι μια από τις πιο συχνές αισθητικές επεμβάσεις. Πραγματοποιείται σε οργανωμένο χειρουργείο είτε στα άνω είτε στα κάτω βλέφαρα, με τοπική αναισθησία ή μέθη. Διαρκεί περίπου 1,5-2 ώρες και μία ώρα μετά, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι . Κατά την επέμβαση αφαιρείται τοπικό λίπος ή περίσσεια δέρματος από την περιοχή των κάτω ή των άνω βλεφάρων. Διορθώνει τα πεσμένα βλέφαρα και τις σακούλες που προσδίδουν γερασμένη όψη στο βλέμμα.

  Λίφτινγκ (Lifting):

Πραγματοποιείται σε οργανωμένο χειρουργείο με ολική ή τοπική αναισθησία, ανάλογα αν πρόκειται για ολικό ή μίνι λίφτινγκ. Επιτυγχάνεται ανόρθωση των χαλαρωμένων μαλακών ιστών του προσώπου και του λαιμού και αφαίρεση τυχόν περίσσειας δέρματος. Αμέσως μετά, τοποθετείται ειδικός ελαστικός επίδεσμος για περίπου 2-4 ώρες. Η επέμβαση είναι δυνατό να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση στην περιοχή του λαιμού και των παρειών προκειμένου να αναδειχθεί το περίγραμμα του προσώπου.

  Ρινοπλαστική:

Η ρινοπλαστική, όπως και όλες οι προηγούμενες επεμβάσεις που αναφέρθηκαν πραγματοποιείται σε οργανωμένο χειρουργείο με ολική ή τοπική αναισθησία ανάλογα με το αν πρόκειται για ολική ή μερική ρινοπλαστική. Η επέμβαση διαρκεί 1,5-2 ώρες, ενώ το ίδιο βράδυ ή το επόμενο πρωί ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του. Ειδικός νάρθηκας τοποθετείται στη μύτη για μια εβδομάδα.

  Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική:

Η λιπογλυπτική, εξελιγμένη τεχνική της λιποαναρρόφησης, απευθύνεται σε ανθρώπους με τοπικό πάχος. Πραγματοποιείται σε οργανωμένο χειρουργείο με ολική ή τοπική αναισθησία, ανάλογα με την έκταση και τον όγκο του τοπικού πάχους. Απαιτείται μια μέρα νοσηλείας. Η επέμβαση αυτή επιφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα σε μικρό χρόνο ανάρρωσης, απομακρύνοντας την περίσσεια λίπους και βελτιώνοντας το περίγραμμα του σώματος.

  Ανόρθωση, Αυξητική και Μειωτική Μαστών:

Πραγματοποιείται σε οργανωμένο χειρουργείο με ολική αναισθησία με σκοπό να αποκαταστήσει τη χαλάρωση, την πτωτική θέση ή και σε μερικές περιπτώσεις τον ανεπιθύμητο όγκο και μέγεθος των μαστών. Ακόμη αποκαθιστά ατέλειες και ασυμμετρίες των μαστών, και συνήθως απαιτείται νοσηλεία δύο ημερών.

  Κοιλιοπλαστική:

Κύριος στόχος της κοιλιοπλαστικής είναι να απομακρύνει την περίσσεια του δέρματος και τη χαλαρότητα στην περιοχή της κοιλιάς και να συσφίξει τα κοιλιακά τοιχώματα και τους υποκείμενους κοιλιακούς μυς. Πραγματοποιείται σε οργανωμένο χειρουργείο με ολική αναισθησία, απαιτεί νοσηλεία δύο-τριών ημερών και χρόνο αποθεραπείας 7-10 ημέρες.

Ρωτήστε το γιατρό!

Επιθυμείτε να κλείσετε ραντεβού ή να υποβάλετε κάποιο ερώτημα στο γιατρό; Παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο, ώστε να συμπληρώσετε την απαραίτητη φόρμα επικοινωνίας.

 

Συμπλήρωση φόρμας 

Τελευταία Νέα

Εύχομαι το φως της Ανάστασης να φωτίζει πάντα την ζωή μας!

Περισσότερα...